Kommunikation, samarbejde og ledelse

Kloge hoveder med et stort hjerte

Colligo er et professionalt netværk af undervisere og rådgivere med stor erfaring i at manøvrere i kirkernes virkelighed, hvor ansatte og frivillige udgør ledelsen og hverdagens virke.

Et højt professionelt niveau inden for ledelse, samarbejde og kommunikation kan nås med den rette læring, udvikling og træning, så der skabes grundlag for varig forandring.

Vi har både hoved og hjerte med, når vi sammen med kirkeledelsen igangsætter processer eller støtter og genbesøger i længerevarende forløb. Vi træder også ind i allerede igangsatte forløb som oplægsholdere eller som eksterne proceskonsulenter på stabs- eller medarbejderdage.

Vores undervisere og rådgiver har forskellige styrker som kan sammensættes optimalt fra opgave til opgave afhængigt af det specifikke behov og de aktuelle deltagere. Fælles for os alle at vi kombinerer vores faglige viden og interesse med hjerte og nærvær for de mennesker og den særlige situation hver enkelt kirke står i.

 


 Andre kirkers erfaringer med Colligo:

Procesledelse af stabs- og rådsdag i Karlslunde Strandkirke


Colligo bidrog i april 2014 til arbejdet med at genbesøge og justere retningen i forbindelse med Karlslunde Strandkirkes allerede eksisterende vision. Medarbejdere og ledelse var samlet til en dag, hvor bl.a. det kommende års indsatsområder skulle besluttes. Det blev bl.a. gjort ved i fællesskab at analysere kirkens styrker, udviklingspotentiale, muligheder og opmærksomhedspunkt ved hjælp af en SUMO-analyse. En del af analyse processen var også i fællesskab prioritere og udvælge hvilke 3-4 indsatsområder der skulle arbejdes videre med.

Dagen indeholdt også igangsættelse af arbejdet med organisationsmodel og mødefrekvenser, hvor overvejelser om retning, rammer, råderum og relationer blev inddraget i det forslag, som kom frem og blev drøftet.

Udtalelser fra Karlslunde Strandkirke:


  • en stor støtte som procesleder under hele dagens møde.
  • Vi fik fra dagens start opstillet faste rammer for tale og lytte processerne uden der blevet givet køb på fleksibiliteten.
  • meget engageret og særdeles lydhør over for den enkeltes indspil uden at fjerne fokus fra det overordnede mål.
  • understøtter processen ved at dokumentere kommunikationen meget visuelt og i billedsprog. En fin kombination så alle havde glæde af processen.
  • ledte os med hjertevarme og glæde og vi fik virkelig en fornemmelse af at hun ønskede at tjene hele gruppen på bedste vis – på intet tidspunkt forfaldt hun til undervisning undervejs.
  • En helt igennem dejlig dag ledt af en dygtig og professionel person.

Udvikling af ledelseformen i menighedsrådene Kronborgvejen Kirkecenter og Vadum Kirkecenter


To menighedsråd er begge i en proces, hvor de gerne vil ændre på måden de er ledelse på - fra den mangement-prægede ledelse til at være et lederskab.

Som en del af deres processer arrangerede de en fælles dag, hvor Colligos konsulent om formiddagen udfordrede og inspirerede rådene i en proces hvor rådene kom omkring at se på den enkeltes styrker og svagheder for at komme videre til at se på menighedsrådets samlede styrker, udviklingspotentiale mv. Colligo kendte til eftermiddagens underviser, som menighedsrådene havde inviteret og knyttede om formiddagen an til eftermiddagens undervisning, så dagen udgjorde et hele.

Udtalelser fra Vadum og Kronborgvejens Kirkecenter:


  • kompetent og god underviser
  • meget grundig i sin tilbagemelding og dokumentation af hvad der foregår i undervisnings situationen
  • made good use of the limited time
  • gently but effectively nudged us in a constructive way