Foredrag

Frivillighed: Medborger eller bruger?



Colligo inviterer til foredrag 24. november på Kulturstationen Vanløse, hvor Ruben Andersen-Hoel fortæller om frivillighed og medborgerskab.

Tidligere var vi meget stolte af at Danmark havde et rigt foreningsliv, men i dag taler vi mere om frivillighed.

Vi vil stadig gerne engagere os og gøre en forskel, men vi stiller højere krav til det som vi bruger vores tid og evner på.

Før var foreningerne et af de bærende elementer i det civile samfund, men i dag har stat og kommuner overtaget en del af initiativet med det frivillige arbejde.

Hvad betyder det skifte for vores syn på hinanden på som medborgere? Føler vi stadig et ansvar for vores næste? Tør vi overhovedet at indgå i forpligtende fællesskaber?


 Oplægsholder
Ruben Andersen-Hoel

Medborgerskab handler om at se sig selv som en aktiv del af det større samfund, så man føler ansvar for og involverer sig – f.eks. i sit nærmiljø. I en virkelighed præget af individualisering og globalisering er der brug for medborgere, der er i stand til at analysere og diskutere relationen mellem individ, fællesskab og borgerroller.

Hvornår: Mandag d. 24. november 2014 kl. 19:00

Hvor: Kulturstationen Vanløse - Kultursalen, Frode Jakobsens Plads 4, 1, Vanløse

Arrangør:

Lukket for tilmelding

Det er ikke længere muligt at tilmelde sig dette arrangement.


Andre arrangementer hos Colligo

September 2014:
Værdiskift i organisationen

November 2014:
Fighter eller slagsbror?


COLLIGO er et netværk af specialiserede undervisere og konsulenter som arbejder med læring og facilitering indenfor ledelse, samarbejde og kommunikation.